Consilierul pentru dialog social al ministrului de interne, colonelul Ionel Babus s-a întâlnit cu reprezentanți ai poliției locale
La data de 6 mai a.c. reprezentantul MAI a fost gazda întâlnirii organizate la invitația ministrului de interne Marcel Vela.
Alături de col. Babus a mai participat secretarul de stat in MAI, dl. Norocel Pompiliu Stroe.
Motivul întâlnirii l-a constituit faptul ca ministrul Vela a fost informat despre un protest al polițiștilor locali, urmare a unor distorsionari ale declarațiilor pe care domnia sa le-a făcut.
De asemenea, reprezentanții MAI au luat la cunoștința despre o serie de solicitări ale polițiștilor locali pentru ca aceștia sa poată fi asimilați și respectați asemenea polițiștilor din Poliția Română.
In cadrul discuțiilor s-a reiterat faptul ca ministrul de interne, precum și oficialii MAI sunt oameni ai dialogului, acestia lansând invitația unor permanentizari ale unor astfel de întâlniri, având in vedere multe misiuni comune pe care lucrătorii MAI le derulează împreuna cu Poliția locală.
Nu in ultimul rând, referitor la salarizare, s-a reamintit faptul ca fostul ministru de interne și vicepremier pentru securitate nationala generalul Gabriel Oprea – președinte de onoare al Federatiei Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România – este demnitarul care a introdus norma de hrana și pentru polițiștii locali, astfel salariile acestora ajungând la nivelul la care exista azi.

Director de comunicare și purtător de cuvânt al UMPMV și FSDPR

Comisar-sef de poliție
Christian Ciocan