Uniunea Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul” apreciază declarația ministrului de interne Ioan Marcel Vela, ca fiind “politically correct”

Analizând afirmația ministrului de interne, potrivit căreia “…au existat abuzuri din partea poliției …”, Uniunea face următoarele precizări:

  1. Informațiile pe care demnitarul le primește – în calitate de ministru al afacerilor interne – trebuie să fie verificate și certificate de structurile statului român cu competențe pe palierul siguranței naționale și protecției MAI.
  2. În mod evident, acolo unde legea dispune – în general, nu numai pentru această perioadă – cetațenii pot uzita de pârghiile legale pentru a clarifica diferitele situații unde au fost luate măsuri de către polițiști.
  3. Apriori polițiștii nu pot fi acuzați de depășirea limitelor competentelor lor legale, ci – tocmai ca o dovada a unei societăți democratice – poate fi verificat modul în care au fost respectate procedurile folosite.
  4. Ministrul de interne, indiferent cine este această persoană, are obligația derivata din atribuțiile funcției pe care o ocupa, să vegheze la respectarea valorilor sociale și drepturilor cetățenești.
  5. Nicio declarație a niciunui demnitar, politician sau având orice altă calitate socio-profesională nu va determina vreo “relaxare” a activității poliției – instituție în slujba oamenilor.

Uniunea apreciază preocuparea ministrului Marcel Vela pentru derularea activităților poliției sub cupola fermității, discernământului și responsabilității.

Totodată, Uniunea atrage atenția că trecerea de la starea de urgentă la starea de alertă nu înseamnă nerespectarea legilor și a instituțiilor abilitate să constate abateri de la prevederile actelor normative ale statului.

Uniunea își reafirmă sprijinul pentru toți polițiștii și familiile acestora și solicită respect din partea tuturor cetățenilor, pentru care oamenii legii continuă să își riște viețile rămânând in prima linie!

Director de comunicare și purtător de cuvânt al UMP “Mihai Viteazul”

Comisar-sef de poliție Christian Ciocan

0757.123456