Președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor “MIHAI VITEAZUL”, Gabriel Oprea, candidat independent la Camera Deputaților, a prezentat duminică, într-o conferință de presă, obiectivele sale.

Susținut de Uniunea Militarilor și Polițiștilor ,,Mihai Viteazul,, – asociație care apără drepturile angajaților și rezerviștilor din sistemul de securitate națională, fostul ministru de interne și al apărării naționale, Gabriel Oprea i-a asigurat pe camarazii săi că principalul său obiectiv în viitorul mandat este reabilitarea Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat.

Cu o redutabilă experiență parlamentară – două mandate de deputat și unul  senator- și fost prefect al Capitalei, generalul Gabriel Oprea a făcut apel la unitate în acest moment de cumpănă pentru România, când militarii și polițiștii, alături de cadrele medicale, se află în linia întâi pentru a câștig alupta cu pandemia.

Fostul vicepremier a făcut apel și la bucureștenii care sunt patrioți să fie solidari și să pună mai presus de interesul personal, pe cel national.

Pentru ca siguranța națională a României să fie asigurată, pentru ca polițiștii și militarii să aibă mintea limpede și să se ocupe de securitatea națională, de siguranța noastră, trebuie ca ei să fie dotați și să aibă drepturile la zi. Securitatea costă, acest lucru poate fi asigurat doar prin Guvern și Parlamentul Românie; în Parlament – în Comisia de Apărare.

De aceea, eu vreau să merg acolo, să îi sprijin, mai ales într-o perioadă complicată, în perioada acestei pandemii, când și militarii și polițiștii sunt în primele rânduri, ca de obicei, în astfel de situații.

Aștept încrederea românilor, a bucureștenilor. Cred că am experiența, diplomația, puterea de convingere și autoritatea necesare pentru a strânge în jurul meu militarii și polițiștii, tot ceea ce înseamnă siguranță națională, ceea ce însumează aproximativ 500.000 de oameni. Sunt 300.000 activi și aproximativ 200.000 în rezervă”, a explicat Gabriel Oprea.

 

Biroul de presă